Bine ati venit !

Orice comentariu profesional al dvs. este bine primit și sper ca veți contribui la dezvoltarea dezbaterii de idei.

sâmbătă, 25 iunie 2011

Exemple de centre de comunicare și valorificare a proprietății intelectuale înființate de universități

IUCIPRS - INTER UNIVERSITY CENTRE FOR INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS STUDIES

IUCIPRS a fost înființat de guvernul din Kerala la Universitatea din Cochin, India, pentru a funcționa ca un centru autonom în scopul încurajării învățării și cercetării multidisciplinare în domeniul proprietății intelectuale. Centrul are în vedere de a fi un suport al cercetării și al resurselor pentru interacțiunea dintre universitățile din Kerala și din exterior.

Acest centru realizează cercetări interdisciplinare și asigură expertiza necesară Guvernului central formulării politicii lui în domeniul proprietății intelectuale. De asemenea, asigură formarea în acest domeniu, în funcție de necesități. Centrul oferă programe doctorale multidisciplinare în domeniul proprietății intelectuale și sprijină cercetătorii din diferite discipline ca științe juridice, economie, politica științei, istorie, știință, tehnologie etc. să întreprindă cercetări specifice.

În asociere cu School of Legal Studies, centrul oferă cursuri în domeniul proprietății intelectuale. Centrul mai este implicat în organizarea de seminarii și programe de conștientizare pentru cercetători și pentru studenții licențiați în știință.

Adresa centrului este:

Cochin University of Science and Technology,

Cochin University P.O.

Cochin – 682022,

Kerala, India

Phone:  +91-484-2862491

Fax:     +91-484-2575463


UMUC - Center for Intellectual Property (UMUC – CIP)

UMUC – CIP (The Center for Intellectual Property) asigură educația, cercetarea și resursele pentru comunitatea universitară, din University of Maryland University College, pentru copyright, integritatea academică și mediul digital în curs de dezvoltare. Centrul își îndeplinește misiunea lui prin desfășurarea de workshops și de conferințe, educație online, consultanță în campus, asigurarea de publicații electronice și tipărite, de permanentă actualizare în domeniul legislației, la nivel local, statal, național și internațional.

Adresa centrului este:

Center for Intellectual Property

University of Maryland University College

Largo Academic Center, Room 2405

3501 University Blvd. East

Adelphi, MD 20783

240-684-2803

            Center for Industrial and Governmental Relations (CIGR)

            CIGR  a fost fondat în cadrul Universității de Electro - Comunicații (UEC) din Japonia și joacă rolul uni catalizator al colaborării dintre organizațiile guvernamentale și industrie, în scopul de a produce veniturile necesare activităților de cercetare ale UEC, care sunt orientate către noi tehnologii, noi produse și noi afaceri.  

În structura centrului funcționează trei oficii:

-          Oficiul de legături cu industria, care promovează cercetarea în colaborare,

asigurând corespondența dintre oferta universității și nevoile industriei și acordă asistență în coordonarea contractelor de cercetare pentru industrie și agențiile guvernamentale.

-          Oficiul de promovare a capitalului de risc, care  are responsabilitatea în

următoarele trei domenii de activitate: asigurarea de asistență realizării obiectivelor de C&D care vizează crearea de idei tehnologice pentru afacerile de capital – risc, cultivarea antreprenoriatului și asigurarea suportului pentru companiile de start – up fondate de universitate, sau de membrii și studenții săi, incluzând finanțarea C&D și incubarea firmelor noi.

            În plus, acest oficiu organizează concursuri privind noi idei pentru participanții din campus, care ar conduce la noi afaceri pe baza capitalului de risc.

            Oficiul asigură suport pentru trei cursuri universitare și anume: Introducere în afaceri prin capital de risc,  Afaceri avansate prin capital de risc, Curs avansat asupra ultimelor tehnologii din industrie.

- Oficiul de proprietate intelectuală (OPI) care are ca obiectiv promovarea strategică a creației, achiziției, managementului și utilizării proprietății intelectuale a universității. OPI asigură servicii comunității universitare cum sunt: suport pentru crearea proprietății intelectuale, cerere de brevet, gestionarea informației de brevet, diseminarea cunostințelor despre proprietatea intelectuală la toți membrii universității, inclusiv studenții. Responsabilitatea OPI mai include investigarea și managementul drepturilor de autor de software.

De asemenea, centrul CIGR cooperează cu universitatea în cadrul companiei comune  Campus Create Co.,Ltd”.

Adresa centrului este:

The University of Electro-Communications, 

1-5-1 Chofugaoka, Chofu-shi, Tokyo 182-8585.


Niciun comentariu: